снимка pexels.comЗаконът трябва да се спазва от всички над 6-годишна възраст.Това

...
снимка pexels.comЗаконът трябва да се спазва от всички над 6-годишна възраст.Това
Коментари Харесай

Само ден след като влезе в сила Законът за задължителното носене на маски, Испания иска преразглеждане

снимка pexels.com

Законът би трябвало да се съблюдава от всички над 6-годишна възраст.

Това важи даже и за плажовете.

Законът за наложителното носене на маски на закрити и открити пространства, който влезе в действие през вчерашния ден в Испания,  ще бъде преразгледан, разгласи министърът на опазването на здравето Каролина Дариас. Решението е взето на Междутериториалния съвет по опазване на здравето, на който представителят на Балеарските острови е декларирал изрично, че на техните плажове наредбите няма да се съблюдават. 

Само ден откакто влезе в действие Законът за наложителното носене на маски на открити пространства, в това число на плажове, яхти и басейни, няколко от самостоятелните испански райони желаеха преразглеждането му. Балеарските острови излязоха с публична позиция, в която декларират, че няма да карат туристите да вършат слънчеви бани на плажа с маски и ще продължат да съблюдават контрактуваните през ноември ограничения за сигурност.

Според районния здравен министър Патриша Гомес през последните 24 часа на Балеарските острови са регистрирани единствено 41 нови случаи на ковид, няма умряли, а броят на пациентите в интензивни отделения е 19, по тази причина ограниченията не трябва да са същите като в останалите елементи на страната. 

Последваха ги Канарските острови и още няколко крайбрежни територии. Това накара министъра на опазването на здравето Каролина Дариас да обещае, че указът ще бъде преразгледан. Аргументът е, че е минало прекалено много време от приемането до влизането му в действие и през този интервал епидемиологичната конюнктура в страната се е трансформирала. Дариас даде обещание, че на идващото съвещание на Междутериториалния съвет на 7 април централното държавно управление ще запознае районните с новите механически промени. 

Дотогава законът би трябвало да се съблюдава от всички над 6-годишна възраст, като се изключи хората с потвърдени дихателни проблеми и инвалиди, които не могат сами да си слагат маската.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР